– Dette er en helt fantastisk fin gave å få. Dette passer fint siden ombyggingen skjer nå i sommer. At hun tilbyr oss en slik gave er svært for oss, sier jordmor Ann-Åse Baustad.

Eva Rose ønsker å bidra med noe positivt til jordmødrende og fødende kvinner.

Eva Rose reiser Norge rundt med en bobil hun har gitt navnet "fødebilen". Onsdag kom hun til Brønnøysund for å gi bort sju bilder og en bok til fødestua i Brønnøysund. Hun kom rett fra fødeavdelingen ved Namsos sykehus.

– Det har blitt meg fortalt at da jeg ble født i 1978 var det 62 fødestuer i Norge. Nå er det bare 4-5 igjen. Derfor har jeg spesialbestilt noen bilder til dere der det ikke er med så mye sykehusting, forteller Rose.

Hun har fotografert fødsler i 20 år og har fanget mange vakre og unike øyeblikk gjennom kamera. Hun har mange tanker omkring fødsler og kvinners forventninger rundt dette.

– I en tid hvor det stormer rundt fødselsomsorgen som stadig gjennomgår nedskjæringer og kutt, ønsker jeg å bidra med noe positivt til jordmødrene som gjør en fantastisk jobb. Ønsket er også å bidra til å gi kvinner en best mulig fødselsopplevelse, sier Eva Rose.

Fødestua fikk sju bilder som de skal henge på veggen når ombyggingen av fødestua er ferdig.