Stillingen som tidligere het vaktmester har etter hvert blitt så omfattende og kompetansekrevende at det for tre år siden ble er etablert et eget fagbrev. Forrige uke var Birger Skeide oppe til fagprøve. Brønnøyværingen besto med glans og kan nå kalle seg byggdrifter.

– Det har vært en slitsom uke, så jeg er glad for å være ferdig, sier Skeide.

Praktisk prøve

For å gå opp til fagprøve må man ha fem års arbeidserfaring. Selve fagprøven består av både teori og praksis, og går over fire dager.

– Det startet med teori. Oppgaven jeg fikk var å redegjøre for vannprøver ved legionellautbrudd. Og den praktiske prøven hadde jeg på Nordhus skole i går. Teoripensum var veldig omfattende. Når jeg nå er ferdig kjenner jeg at det var vel verdt slitet, sier Skeide.

Selve fagbrevet overrekkes ved en senere anledning. Det kommer til å merkes på lønnsslippen. Fredag var det kakefeiring i lunsjen i spiserommet på Slottet.

– Få med at han er ekstra blid og omgjengelig, sier Hanne Storheil.

– Han er verdens beste Birger, skyter Isabelle Johansen inn.

Takket kona

Ytterligere fem av kollegene i eiendomsavdelingen er også i ferd med å ta fagprøven. Det setter eiendomssjef Arnt-Ståle Sæthre pris på.

– Birger er vår første byggdrifter og snart kommer flere etter. Det er jeg veldig glad for. Brønnøy kommune har både vært en pådriver for å få etablert det nye fagbrevet og lagt til rette for at våre ansatte får dokumentert sin kompetanse i samarbeid med Folkeuniversitetet. Jeg har hele tiden visst at vi har kompetente folk, men det er noe med å kunne vise det til omverden også, sier Sæthre.

Som seg hør og bør holdt dagens hovedperson en takketale.

– Vi har et veldig godt arbeidsmiljø, så jeg vil takke for støtten. Dere er velkommen etter. Kona har vært veldig tålmodig og fortjener også en takk, sier Birger Skeide.