Rer opp til garden

Brønnøy

Brønnøysund skolekorps er vertskap og tar imot Hans Majestet Kongens Garde som skal gjennomføre et tredelt program søndag. En dugnadsgjeng bestående av korpsmedlemmer, foreldre og andre støttespillere gjorde i stand til besøket fredag.

- Vi har gjort klart til sammen 132 senger. De vernepliktige sover i gymsalen og på scenen, mens befalet skal være i salongene. Stativ for å henge uniformene på og styrkebrett skal vi også få på plass, forteller stryreleder Lise Alsaker.

Gardebesøket er kommet i stand via kulturskolen.

- Vi har fått oppgaven med kost og losji. I tillegg til gryterett til kveldsmat lørdag, skal vi servere frokost, varm lunsj og middag søndag, forteller Alsaker.

På kjøkkenet var "the cutting crew" i full gang.

- Vi kutter grønnsaker til gryteretten som skal serveres når de kommer i morgen kveld, forteller Vibeke Heiberg Evjen, og gyver løs en paprika. Den er passende nok spansk, ettersom brønnøyværingen har bodd i Spania de siste 20 årene. Hjemme på sommerferie og stiller opp på dugnad.

- Når det er Lise som spør, så stiller man opp, sier hun med et stort smil.

Med seg på laget har skolekorpset flere gode støttespillere.

- Mannskoret har lånt ut 70 klappsenger som brukes til korfestivalen. Kommunen har lånt oss 35 dyner fra Reinfjord Lille og arbeidstreningsgruppen har hjulpet oss med frakten. I tillegg har vi samlet inn madrasser, dyner og hodeputer fra familie og venner. Sengeklær har de med selv. Næringslivet har stilt opp med sponsing av mat. Garden betaler for kost og losji, så skolekorpset sitter igjen med noen kroner. Takk til alle som har bidratt, sier Alsaker.

Garden besøkte Brønnøysund for første gang i juni 2012. Da fikk det verdenskjente musikk og drillkorpset en kongelig mottakelse og kvitterte med å sette byen på hodet.

Ettersom de kommer på en søndag denne gang, starter de med å spille i gudstjenesten i Brønnøy kirke. På ettermiddagen blir det først konsert ved sykehjemmet. Så blir det oppmarsj fra Thon hotell til kunstgressbanen der det blir full musikk- og drilloppvisning.

- Det blir en skikkelig festdag, så vi oppfordrer folk til på heise flagget og å få med seg dette. Gardens musikk og drillkorps er helt i verdenstoppen, sier Lise Alsaker.


Kongelig mottagelse

Hans Majestest Kongens Garde fikk tidenes mottagelse av brønnøyværingene og kvitterte med en forrykende oppvisning.