– Visste ikke at vi lagde historie

Først på nett Torkil Marsdal Hanssen var første nyhetsjournalist på nett i Norge for ganske nøyaktig 20 år siden.  Foto: Bård Pedersen

Seks personer som alle har en rolle i BAnetts historie. 

Brønnøy

For en avismann kom internett som en gave, og BA-redaktør Petter Stephan Krokaa så raskt at det nye mediet ville spille en rolle for avisen. Søndag 5. mars 1995 ringte redaktøren til Torkil Marsdal Hanssen, og ba han komme bort til Krokaa med noen saker – for nå skulle de på nett. Like over midnatt den 6. mars var Norges første nettavis født.

Krokaa gikk bort drøyt fem år etter at han ble landets første avisredaktør på nett, men hans ånd lever videre i aller høyeste grad - i form av BAnett. I videoen om BAnett møter du Torkil Marsdal Hanssen, Norges første nettjournalist. Hanssen forteller at de ikke visste at de laget historie når de satt på redaktørens loft for 20 år siden.

Vi har tatt en prat med redaktørens sønn, Harald Krokaa, som forteller om farens store engasjement for å få nyheter ut til folket.

Børre Nordbakken, brønnøyværingen som introduserte Krokaa for internett og gjorde publiseringen mulig, er også med.

BAnett har endret navn tre ganger siden starten i 1995. Først var nettadressen http://nic.nordnett.no/ba, så ble det ba-avis.no, før vi på midten av 2000-tallet gikk over til å hete BAnett.


"Et lite skritt inn i fremtiden"

BAnett fyller 20 år dag! Se hva vi skrev.