Kommunestyret i Bindal har vedtatt å sette av vel 2,2 millioner kroner i investeringsbudsjettet til renovering av taket på Vassås kirke. Under en anbudsbefaring ble det avdekket lekkasjer også i tårnet. Dette var ikke kalkulert inn det opprinnelige anbudet. Det ble også konkludert med behov for noe malingsarbeid i tårnet.  Dette tårnet er kledd med kobber og tilstanden på kobberet er uviss, ifølge rådmannens saksfremlegg til kommunestyret torsdag.

Kommunen har engasjert BYGG Tech AS til å foreta en kostnadsanalyse. De har kommet frem til at prisen kan variere fra 140.000 kroner til 290.000 kroner, avhengig av omfanget.

I sin innstilling til kommunestyret foreslår rådmannen at det bevilges 290.000 kroner til renovering av kirketårnet. Rådmannen mener det er en fordel å kombinere tårnreparasjoner med vedtatt takrenovering ettersom det ligger betydelige kostnader i stillasarbeider. Rådmannen mener det vil gi høyere kostnader om tårnreparasjonen skal utsettes og stillasene må settes opp en gang til.