Fredag var det åpen dag på Bindalsbruket på Terråk. Ordfører Britt Helstad var en av de første som åpnet døren og gikk inn på Bruket. Der ble hun tatt imot av Arnt Brevik og Jan Håvard Brevik. De smilte fra øre til øre og gledet seg over å kunne ønske Bindals befolkning velkommen til åpen dag.

Ny design

Det de gledet seg aller mest til var å vise frem de 18 nye designdørene som har vært en godt bevart hemmelighet de siste månedene.

– Vi startet prosessen i september og oktober i fjor med utvikling av lyd- og branndører og disse 18 nye designdørene. Det er firmaet Erlikpluss i Gratangen som har vært våre samarbeidspartnere. De har hjulpet oss å utvikle ny nettside og brosjyre, forteller dagligleder Jan Håvard Brevik.

Han sier responsen har vært veldig bra i markedet. Arnt Brevik har vært på en to uker lang reise fra Dombås til Halden via Oslo og omland i Monter-butikker for å vise frem nettsiden og kataloger.

– Tilbakemeldingene er at vi fremstår som en helt annen bedrift. Først og fremst gjelder dette designen som ikke de andre har. I tillegg er de imponerte over det brede spekteret i vårt sortiment. Særlig blir det godt mottatt i markedet at vi har kort leveringstid og at vi kan spesialprodusere produkter, sier Brevik som også røper at de har seks nye dører under utvikling.

Lokalt engasjement

Hensikten med åpen dag på Bindalsbruket, var å vise lokalbefolkningen hva som skjer bak lukkede dører på bruket. To av dem som var interessert i dette var ekteparet Marit Enkerud og Inge Sørhegge. De synes det er viktig å støtte opp om det som foregår i kommunen.

– Det er også viktig for oss å oppmuntre dem som jobber her, forteller Sørhegge før kona legger til at Bindalsbruket bestandig har vært selve livsnerven i Bindal.

– Det jobbet 207 mennesker her da jeg flyttet hit for 50 år siden, forteller Sørhegge.

Dette bekrefter Arnt Brevik som selv begynte å jobbe på Bindalsbruket i 1995. Den gang var det 150 personer som jobbet her.

– Det var en fryktelig trist dag da det ble besluttet å legge ned driften, men så er det så flott at de har startet opp igjen. Det er et vanskelig marked med billige dører over alt og derfor er det viktig at vi støtter utviklingen i nærmiljøet. Vi er alltid bevisste på at vi handler lokalt, sier Enkerud som også drev gjestegården på Terråk for mange år siden. Hun merket godt hvor viktig Bindalsbruket var for kommunen.

– Jeg synes det er imponerende at de satser her, tilføyer Inge Sørhegge.

Kreativt design

Alle de besøkende ble oppfordret til å gi de 18 ulike dørene karakterer fra en til seks. Sissel Sørøy har mange år bak seg med karaktergiving i skoleverket, og tok utfordringen på strak arm.

– Det går mye i femere så langt for det er viktig å spare sekserne til jeg har sett dem alle sammen, forklarer Sørøy.

– Jeg må si dette er utrolig fantasifullt og veldig kreativt, skyter Gjøa Kristine Aanderaa inn.

– Dette er en ny design som jeg aldri har sett før, supplerer Sørøy som har en mann som har jobbet på Bindalsbruket i mange år. Hjemme er både innerdører og ytterdør produsert på Terråk.

Daglig leder Jan Håvar Brevik kan bare gni seg i hendene. Under en time etter åpning kom folk inn gjennom dørene i en jevn strøm og det var bare ros å få. Nå gjelder det å vinne plass hos de store leverandørene og Brevik lover gode nyheter om få dager.

– Dette var skikkelig moro, konkluderer lederen for Bindalsbruket som per i dag har åtte ansatte i virksomhet, den siste ble ansatt 1. april i år.