22. mars 2013 gikk Bindalsbruket AS til skifteretten. Dagen etter fikk de ansatte beskjed om å gå hjem, dermed var det satt en midlertidig stopper for et stykke industrihistorie. Talgø Invest AS trakk seg fra forsøket om en ny oppstart.

Men i januar 2016 var ny dørproduksjon i gang, og fredag 20. april feirer Bindalsbruket lansering av 18 nye dørmodeller med åpen dag hele ettermiddagen.

Ny profil

Daglig leder Jan Håvard Brevik på Bindalsbruket skriver i en pressemelding at de fredag lanserer deres nye profil med ny webside og 18 nye dørmodeller.

– I den forbindelse inviterer vi til åpen dag for presse og alle andre som ønsker å få et innblikk i vår satsing på Bindalsbruket. Det blir utstilling av 18 nye design av ytterdører og presentasjon av nye hjemmesider og profil, forteller Brevik.

Han viser også til at Bindalsbrukets historie strekker seg helt tilbake til 1880-tallet. Rundt 1940 begynte bedriften å produsere vinduer, seinere dører. Denne produksjonen ble fort en kjernevirksomhet for bedriften og produksjonen av vindu ble erstattet av økt satsing på dører. Etter restarten av bedriften i januar 2016 har produksjonen tatt seg opp igjen.

– Bedriften i dag framstår som en meget rasjonell og fleksibel produksjonsbedrift med betydelig kapasitet. Bindalsbruket skal være synonymt med høy kvalitet, som er tilpasset vårt værharde klima. All produksjon og montering foregår i vår fabrikk i Bindal, og vi har dermed stor fleksibilitet til å produsere akkurat den døra kunden vil ha, sier Brevik.

Skreddesydde dører

– Vi ønsker å gi våre kunder muligheten til å sette sitt særpreg på inngangsdøra si, og tilbyr derfor et stort utvalg av muligheter for individuell tilpassing og skreddersøm. For arkitekter og andre som ønsker det, kan vi også tilby en komplett skreddersøm.  Her kan du utifra en mal og ett sett av ulike standard vindustyper, mønster og materialer utforme din helt unike dør. Dette kan især være aktuelt for større byggeprosjekter eller spesielle hus og leiligheter hvor man er ute etter noe helt særegent, sier daglig leder Jan Håvard Brevik ved Bindalsbruket.