Mandag 26. februar holdes en rådgivende folkeavstemning i Bindal. Her skal innbyggerne fra 16 år og oppover ta stilling til om Bindal skal slå seg sammen med Nærøy og Vikna eller fortsette som selvstendig kommune. Etter dette blir det opp til kommunestyret å ta avgjørelsen om Bindal skal bli en del av en storkommune fra 1. januar 2020.

Dersom Bindal velger å fortsette som egen kommune, kan det være naturlig å diskutere om Bindal skal bli en del av Trøndelag fylke, eller fortsatt være i Nordland.

Dette er ikke en ny diskusjon i Bindal. For snart 25 år side sto daværende ordfører Magne Paulsen fast på at de ikke skulle endre fylkestilhørighet.

Du kan gi din stemme her:

Synes du Bindal skal høre til i Nordland eller i Trøndelag? Nordland Trøndelag Vet ikke Du må velge et alternativ Din stemme blir nå behandlet... Synes du Bindal skal høre til i Nordland eller i Trøndelag? Nordland 20% Trøndelag 80% Vet ikke 0% Du har allerede stemt 5 stemmer

Kommunestyret i Bindal, med ordfører Magne Paulsen i spissen, vedtok at de ikke ville inngå i noen diskusjoner om kommunesammenslåing eller flytting til Nord-Trøndelag fylke. - Vi skal være i Nordland, fastslo Paulsen. Fra Brønnøysunds Avis, juli 1993.