Det hele begynte så smått i 2014 med fire menn og like mange kassegitarer. Meningen var at det skulle ende med en opptreden på et julebord på Terråk. Dette var imidlertid så moro at Jørund Lislien og hans gitarkamerater bestemte seg for å starte et band vinteren 2015. Navnet ble B-gjengen og samme år holdt de sin aller første julekonsert på Terråk.

Flere spillejobber

- Det var med skrekkblandet fryd. Vi var vant til å spille på fest, nå skulle vi plutselig spille for et publikum som kikket på oss og fulgte med, forteller Lislien.

Det hele ga imidlertid mersmak for i fjor fylte de den nye gymsalen på Bindalseidet med 460 publikummere under julekonserten. I år har de hatt flere spillejobber blant annet under Kolvereiddagene, i Aure og under Revyfestivalen på Høylandet.

Satser i Trondheim

Lørdag 11. november tar de steget ett hakk videre. Nå er målsetningen å fylle den lille salen i Olavshallen. Det er kapasitet på 356 publikummere. Det er snart utsolgt, bare 50 billetter igjen.

- Det kommer til å bli gjenhør med noe vi har gjort tidligere med en bra blanding av norske og utenlandske julesanger. Vi har også med en egen låt "Sjå snø" som jeg har skrevet, sier Lislien.

Bandet består av Lislien på bass, Dag Christer Brønmo som vokalist, brødrene Tom Rune og Hans Otto Helstad på gitarer og Kenneth Thomassen på trommer. I tillegg leier de inn to til å spille på tangenter i Geir Allan Reitan og Pål Sigmund Steines. Maria Slyngstad skal spille fiolin og Eivind Sommerseth trompet. Et pent knippe gjestesangere skal også være med under konserten i Olavshallen. Adrian Jørgensen, Camilla Breivik, May Kristin Vikestad Trøan, Ida Kveinå, Julie Vikestad Olsen og Stian Kjeldsand.

- Meningen er at alle solistene enten kommer fra Bindal eller har tilknytning til Bindal, forklarer Lislien.

Gir ut singel

Alle medlemmene i bandet er familiefedre som har jobb utenom og det har derfor aldri vært aktuelt å satse fullt på bandet.

- Hovedfokuset er å ha det artig. Vi skal ikke dra det så langt at det blir et slit. Vi vil gi ut en ny sang som vil håper kommer i høst. Vi var på Vega og spilte inn hos Nils Gullsvåg og Vega Media i mai, forteller Jørund Lislien.

Han har skrevet tekst og melodi til låta "Blikket" med god hjelp fra resten av B-gjengen. Målet er at låta skal slippes i oktober, en måned før julekonserten i Olavshallen.