Flåttsmitten florerer – legene får lynkurs om flåttutslett

Det er registrert 60 meldingspliktige tilfeller av borreliose i Norge første kvartal. Flåttsenteret arrangerer i år krasjkurs for leger om utslett etter bitt.

Vi er på vei inn i flåttsesongen, og det er ventet et nytt kjempeår for turgåing i norsk natur. Nasjonal kompetansetjeneste for flåttbårne sykdommer, også kalt Flåttsenteret, arrangerer i år krasjkurs for helsepersonell om ulike utslett etter bitt.   Foto: Erlend Aas / NTB

Nyheter

Vi er på vei inn i flåttsesongen, og det er ventet et nytt kjempeår for turgåing i norsk natur. Nasjonal kompetansetjeneste for flåttbårne sykdommer, også kalt Flåttsenteret, regner med rundt 7.000 tilfeller av borrelioseutslett i Norge hvert år. Disse er ikke meldingspliktige, men like fullt viktige å behandle korrekt.