Alle prøvene i Sømna er negative

Sømna kommune melder at alle tester tatt av nærkontakter har gitt negativt resultat.

Kommunlege Rolv-Jørgen Bredesen er glad for resultatene.  Foto: Bård Pedersen

Nyheter

Søndag kveld fikk Sømna kommune svar på 19 prøver som ble tatt av nærkontakter i forbindelse med at en person fikk påvist smitte av covid-19 fredag 16. april.  Alle prøvene viser negativt resultat.


Barnehage stenges etter smitte i Sømna

Smittet har forgreininger i to klassetrinn ved Berg skole og til Vik barnehage.

 

Positiv covid-test i Sømna

Fredag kveld viser prøveresultater én positiv covid-test i Sømna.


Glade for resultatet

- Dette er vi veldig glad for sier kommunelege Rolv-Jørgen Bredesen i kommunens pressemelding. 

- Dette betyr i første omgang at det er mindre sannsynlig at smitten har spredd seg. Likevel er det all grunn til å følge oppfordringen fra  kommuneledelsen om fortsatt å utvise forsiktighet. Først når vi har fått svar på prøve nr. to kan vi være sikre på at vi har kontroll sier Bredesen.

Alle nærkontaktene skal ta prøve nr. to i løpet av kommende uke.


 

- Hustandsmedlemmer kan normalt tre ut av ventekarantene når nærkontakten har avlagt negativ test. Dette betinger imidlertid at nærkontakten kan isoleres fra øvrige hustandsmedlemmer. I vårt tilfelle er det flere små barn som er nærkontakter forteller Bredesen.

- Naturlig nok kan ikke små barn isoleres fra egne foreldre. Derfor bør også foreldre av små barn være i karantene til prøve nummer to viser negativt resultat etter dag sju, presiserer kommunelegen.

Fortsatt rødt i skolen

Kommunelegen besluttet lørdag 17. april å stenge Vik barnehage ut uke 16. Samtidig er det besluttet rødt nivå i sømnaskolene og for Berg barnehage i samme tidsrom.

Kommunelege Rolv-Jørgen Bredesen mener det fortsatt er gode grunner for å holde fast  på dette inntil nærkontaktene har testet negativt på prøve nr. 2.