FHI-Vold til BA: – 2,6 ganger høyere risiko for innleggelse med britisk variant

Torsdag ble det klart at det er påvist britisk variant av covid-19 i Brønnøy. Varianten rammer barn og unge i høyere grad enn vanlig koronavirus.

Avdelingsdirektør Line Vold i Folkehelseinstituttet sier til BA at den britiske varianten sender 2,6 ganger flere til sykehus enn «vanlig» virus. T.h. folk som står i testkø i Brønnøysund tirsdag.  Foto: Berit Roald/NTB og Simon Aldra

Man blir lettere smittet, lettere syk og lettere mer alvorlig syk. Barn og unge kan lettere komme over en terskel der de blir syke

Professor Ludvig A. Munthe
Nyheter

Kommuneoverlege Even Thorkildsen har helt siden utbruddet ble kjent mandag påpekt at man opererer som om man har å gjøre med mutert virus, og torsdag ble dette altså bekreftet både i Brønnøy og på Vega. Varianten, som heter B.1.1.7 på fagterminologi, er den man vet mest om, og den har mutasjoner i sentrale områder av viruset.