Ingen nye smittede på Vega: - Føler vi kan senke skuldrene

Kommuneoverlege Sinne Marken i Vega har gode nyheter både om smittesporing og prøveresultater onsdag morgen.

Kommuneoverlege Sinne Marken på Vega er både glad og lettet onsdag over at smittesporingen har vært vellykket og at prøveresultatene så langt har vært negative. 

Nyheter

Marken sier man nå har fått verifisert smitte på den ene vegværingen som hadde testet positivt på hurtigtest i forbindelse med utbruddet i Brønnøysund. Onsdag morgen melder hun at man nå mener at smittesporingsarbeidet har vært vellykket og at man har nådd ut til alle som man mener kan ha vært nærkontakter til den smittede.

- Det er 23 nærkontakter og alle er satt i karantene og testet. De 16 første prøvene som er tatt er negative, og vi venter på 7 prøveresultater. Vi har fortsatt 32 hustandsmedlemmer til nærkontakter i ventekarantene og 32 andre i ventekarantene som har vært på helsehuset, har vært forkjølet eller som er det av andre årsaker. Totalt har vi testet 73 personer de første to dagene denne uka, sier Marken.

Og det er fortsatt bare én person som er bekreftet smittet.

- Vi er veldig glade. Vi føler vi har kontroll på situasjonen og kan senke skuldrene litt, hvis ikke det skulle oppstå noe nytt. Vi har kommet i kontakt med alle, og folk er i karantene, sier Marken.

For å få gjennomført smittesporing så raskt som mulig fikk helseområdet bistand fra to andre avdelinger i kommunen, noe Marken mener har vært til stor hjelp.

Hun minner imidlertid om karantenereglene, som fortsatt er viktig å opprettholde.

- Alle som er nærkontakter skal være i karantene i inntil de har fått to negative prøvesvar. Samtlige nærkontakter får to tester, og den andre testen gis tidligst på dag sju i karantene. Dette gjør vi for å fange opp de som er smittet, men som ikke har symptomer, sier Marken.

NB: Saken er korrigert klokken 12.54 onsdag. Opprinnelig blir det sagt i saken at nærkontakter ikke skal testes to ganger. Dette er ikke lenger riktig. Kommuneoverlege Sinne Marken opplyser onsdag ettermiddag til BAnett at man etter en gjennomgang av karanteneregelverket har kommet til at alle nærkontakter likevel skal testes to ganger.