Venter på 22 prøver - fraråder reiser til Steinkjer

Nyheter

Kommuneoverlege Even Thorkildsen i Brønnøy opplyser at man per torsdags morgen har gjennomført 6.944 tester totalt i kommunen.

Det ventes på 22 prøveresultater.

Fraråder Steinkjer-reiser

- Ingen nye meldte positive, konstaterer han.

Samtidig fraråder kommunen reiser til Steinkjer etter et større utbrudd der.

– Grunnet stort smitteutbrudd i Steinkjer kommune nå det siste døgnet frarådes det reise til Steinkjer. Har du oppholdt deg i Steinkjer de siste dagene og har symptomer bes det at du tester deg snarest, oppfordrer kommunen.

Teststasjonen er åpent fra kl. 09:00 til 14:00 alle hverdager.

Strenge tiltak

NTB melder at økt smittetrykk i Steinkjer fører til at kommunen hasteinnfører strenge tiltak. Blant annet blir det rødt nivå i skolene, og alle arrangementer avlyses.

Restriksjonene trer i kraft allerede torsdag klokken 16, skriver NRK.

Kommunen innfører også påbud om munnbind der man ikke kan holde to meters avstand.

Over 1.500 personer i Steinkjer kommune sitter nå i ventekarantene, blant annet er hele Steinkjer ungdomsskole satt i ventekarantene.

– Mange elever er definert som nærkontakter etter påske, og smittesituasjonen i kommunen er litt uoversiktlig, sier rektor Thomas Herstad til VG.

Ventekarantenen omfatter totalt 454 ungdomsskoleelever og 76 ansatte. Trønder-Avisa omtalte saken først.

Én av skolens elever har fått påvist covid-19, ifølge rektoren. Kommunens smittesporingsteam jobber nå med å teste alle nærkontaktene og skaffe seg en oversikt over situasjonen.

Ifølge NRK sitter nå totalt over 1.500 personer i en form for karantene i Steinkjer. Kommunen har registrert 15 nye smittede de to siste dagene, der minst fire av tilfellene har ukjent smittevei.