Eiendomsskatt: Brønnøy har høyere hustakster enn Vefsn, Rana og Alstahaug

Når eiendomsskatt skal utregnes bruker Brønnøy kommune en grunntakst på 20.000 kroner per kvadratmeter. Både Alstahaug, Vefsn og Rana ligger betydelig lavere.

Brønnøy har makspromille, 4, på eiendomsskatt og har også økt snittkvadratmeterprisen på beregning av grunnlaget for skatten. Det har gitt mange brønnøyværinger en lite hyggelig overraskelse da de fikk årets eiendomsskatt-regning.  Foto: Simon Aldra

Nyheter

Men dette betyr ikke nødvendigvis at våre naboer i nord betaler så mye mindre i eiendomsskatt for sine hus. Utregning av eiendomsskatt er komplisert, men kan oppsummeres til at den viktigste faktoren både i Brønnøy og de fleste andre kommuner som har eiendomsskatt er hva kommunen fastsetter som snittkvadratmeterpris på boliger. På fagspråket kalt «sjablongtakst».