Krisestab i Sømna lørdag: - Har oversikt

Ordfører Hans Gunnar Holand i Sømna opplyser at kommunen har satt krisestab lørdag for å følge opp arbeidet med smittesporing og testing av innbyggere etter smittetilfellet som ble bekreftet fredag.
Nyheter

- Sømna kommunes smittesporingsteam har jobbet med å identifisere og informere nærkontakter av den smittede, og har nå oversikt over situasjonen. En rekke innbyggere er nå i smittekarantene og ventekarantene, sier Holand.

Person smittet i Sømna

Cirka 30 nærkontakter er identifisert til den Covid-19-smittede i Sømna, og rundt 100 personer er satt i ventekarantene.


Han opplyser legekontoret fredag og lørdag har tatt i alt 52 koronatester som nå alle sendes til analyse i Bodø.

- Kommunen håper å motta svar på prøvene i løpet av kvelden søndag 4. april 2021. Sømna kommune følger situasjonen tett, og vil på kort varsel innkalle kriseledelsen hvis situasjonen krever det. Ny informasjon vil deles fortløpende på kommunens facebook- og hjemmeside, skriver Holand i en pressemelding lørdag.