Ny person smittet i Brønnøy - vet ikke smittekilden

Torsdag meldes det om et nytt tilfelle av covid19-smitte i Brønnøy.
Nyheter

Siste: Alle skoler og barnehager i Brønnøy stenges fra og med fredag 12. mars. Det ble vedtatt av kommunestyret torsdag, heter det i en melding som går ut til foreldre i Transponder. Nedstengingen vil være i kraft frem til 19. mars.

I denne perioden gjennomføres det hjemmeskole, og det gis nærmere beskjed fra de enkelte skolene. Barnehagene stenges fra og med fredag til tirsdag 16. mars.

Det kan bli gitt et tilbud til elever og barn med foresatte i samfunnskritiske funksjoner. Det gjøres nye vurderinger i løpet av mandag, heter det.

Brønnøy kommune meldte tidligere i dag følgende på Facebook:

- Det som allerede er gjort midlertidig er at rådhuset er stengt og ansatte er satt på hjemmekontor. Telefonen er åpent som vanlig. Koronatelefonen har utvidet åpningstid på nummer: 48216135. Nordhus skole og Toftsundet barnehage er inntil videre stengt. Alle kommunale bygg er stengt for all aktivitet inntil videre. Brønnøy sykehjem, Hestvadet og Velfjord omsorgssenter er stengt for besøk inntil videre.

BIL Fotball melder at alle treninger settes på vent grunnet uoversiktlig smittesituasjon.

Klokken 13.43 opplyser brønnøyordfører Eilif Trælnes til BA at det ekstraordinære kommunestyremøtet er i gang, og at det går for lukkede dører.

Vedtaket om å lukke møtet ble fattet etter kommunelovens paragraf 11-5 tredje ledd bokstav a. Denne bestemmelsen omhandler at et folkevalgt organ kan vedta å lukke et møte dersom hensynet til personvern krever det.

BA har spurt ordføreren om det er heldig at et møte med så stor offentlig interesse som dette foregår uten allmennhetens innsyn.

Klokken 12.37 melder kommunedirektør Frank Nilssen at en ny person er smittet i Brønnøy, og at man ikke foreløpig har funnet smittekilden. Dette er årsaken til at man nå har gjennomført krisemøte og innkaller til ekstraordinært kommunestyremøte.

- Vi har en uavklart smittesituasjon. Personen som ble bekreftet smittet i dag, torsdag, vet vi ikke smittekilden til. Personen som ble bekreftet smittet på tirsdag har vi oversikt over, der var smittekilden knyttet til utenlandsreise, sier Nilssen.

Brønnøy venter fortsatt på 57 prøvesvar etter smittetilfellet tirsdag.

Like før klokken 12 opplyser konstituert kommunedirektør Frank Nilssen at det blir ekstraordinært kommunestyremøte om koronasituasjonen kl 13.00 torsdag.

I 10.45-tiden får BAnett melding fra Brønnøy Næringsforum om at deres lunsjmøte på Kred klokken 12 er kansellert etter beskjed fra kommunedirektøren i Brønnøy.

Kommunedirektøren sier til BAnett klokken 10.50 at det innkalles til krisestabsmøte i Brønnøy om koronasituasjonen etter melding fra kommuneoverlegen, og at mer informasjon vil komme om situasjonen.

- Mer vet jeg ikke nå, sier Nilssen.

BAnett oppdaterer saken.