Utdanningsråd går av, ranværing overtar

Fylkesrådsleder Tomas Norvoll har innstilt Elin Dahlseng Eide fra Arbeiderpartiet som ny fylkesråd for utdanning og kompetanse i Nordland fylkeskommune. Dagens fylkesråd Hild-Marit Olsen har bedt om å få fratre.

Fylkesråd for utdanning og kompetanse i Nordland Hild-Marit Olsen (Ap) (t.v.) har bedt om å få fratre. Fylkesrådslederen har innstilt til at Elin Dahlseng Eide (Ap) (t.h.) fra Rana tar over for Olsen i fylkesrådet.  Foto: Susanne Forsland

Nyheter

Det opplyser Nordland fylkeskommune i en pressemelding fredag. Mandag 22. februar blir det gjennomført valg av denne fylkesrådsposten i fylkestinget.

- Elin Dahlseng Eide har lang erfaring og mye kompetanse på utdanningsområdet, og vil bli et svært positivt tilskudd til fylkesrådet. Elin er en arbeiderpartipolitiker som kjenner både utdanningsområdet og Nordland fylke svært godt. Med solid utdanning og erfaring innen både pedagogikk og politikk vil områdene som omfatter utdanning og kompetanse i Nordland fylkeskommune være i svært gode hender, også fremover, sier fylkesrådsleder Tomas Norvoll (Ap) i pressemeldingen.

Eide, som kommer fra Mo i Rana, sier hun gleder seg til å ta fatt på jobben og at hun vil bidra til å ta utdanning og kompetanse i Nordland videre.

- Jeg har jobbet med utdanning hele mitt voksne liv. Ingenting er viktigere enn å gi ungdom muligheten til å fullføre skolegangen sin. Å sikre nok læreplasser og høy gjennomføring er en selvsagt prioritet, sier Eide.

Hild-Marit Olsen, som selv har bedt om å få gå ut av fylkesrådet, har hatt flere fylkesrådsposter. Selv om nye og kompetente krefter kommer til, mener fylkesrådslederen det er synd at hun nå går ut av fylkesrådet.

- Ja, det er litt vemodig. Hild-Marit har alltid fremmet Nordlands interesser, og har jobbet knallhardt gjennom mange år for å gjøre hverdagen bedre for nordlendingene. I tillegg har hun vært en kunnskapsrik og god kollega, som har utrolig mye å bidra med på alle områder, sier Norvoll.