De mellom 75-84 år i Brønnøy får vaksinen to uker før planen

Brønnøy får dobbelt opp med vaksinedoser neste uke, og fredag sendes det ut melding til alle innbyggere mellom 75 og 84 år med tilbud om vaksinering neste uke.
Nyheter

Det melder kommunen i en pressemelding. Det presiseres at selv om folk får tilbud i neste uke så vil ikke alle i denne gruppen bli vaksinert samme uke.

To uker før tiden

Mange har ifølge pressemeldingen også fått dose nummer to i Brønnøy. Etter planen skulle aldersgruppen 75-84 år vaksineres fra og med uke 7, men dette fremskyndes nå altså til uke 5 grunnet flere doser i uker 5.

– Dette er gledelig, men det betyr at vi er avhengig av å få svar fra så mange som mulig. Vi er forberedt på å ta unna det som kommer. Det viktigste er at ingen doser går til spille, sier assisterende helse- og omsorgssjef Tonje Johansen i pressemeldingen. Hun håper derfor at innbyggerne har forståelse for at dette kommer litt brått på.


Se hvor mange som har fått koronavaksine i din kommune

NTBs kart over antall vaksinerte oppdateres kontinuerlig.


Ber pårørende hjelpe

For hele Brønnøy kommune skal man over tid sette til sammen cirka 11.000 doser for å dekke befolkningen over 18 år. Planen er at dette skal skje før sommerferien, og kommunen understreker at dette skjer parallelt med andre helsetjenester

Fredag går det ut SMS-varsling til de som skal få vaksine, og kommunen ber pårørende, venner og naboer hjelpe til med at de dette gjelder svarer.

Brønnøy kommune besvarer spørsmål om vaksinering på 75 01 28 80 og 970 84 115, som er operativt fra mandag klokken 09.00, og ikke må forveksles med koronatelefonen som bare brukes til spørsmål knyttet til testing, smitte og restriksjoner.


Kommunen ber pårørende om hjelp for å få de eldste vaksinert

Brønnøy kommune tilbød koronavaksine til alle sine innbyggere over 85 år på tekstmelding onsdag. Bare en femtedel svarte på meldingen.


Prioriteringslisten

Brønnøy følger fortsatt den oppsatte planen i prioriteringslisten for hvem som skal vaksineres først.

Dette er prioriteringsrekkefølgen slik FHI har beskrevet den:

 1. Beboere i sykehjem og utvalgte helsepersonellgrupper, se omtale nedenfor
 2. Alder 85 år og eldre og utvalgte helsepersonellgrupper, se omtale nedenfor
 3. Alder 75-84 år
 4. Alder 65-74 år og
  Enkelte personer med høy risiko 18-64 år (se tilstander merket* i listen over)
 5. Alder 55-64 år med underliggende sykdom/ tilstand
 6. Alder 45-54 år med underliggende sykdom/ tilstand
 7. Alder 18-44 år med underliggende sykdom/ tilstand
 8. Alder 55-64 år
 9. Alder 45-54 år

Kommunene og helseforetakene må ha planer for hvordan man kan identifisere og gi tilbud om vaksine til personer i prioriterte grupper. Se omtale av dette i koronavaksinasjonsveilederen.

Folkehelseinstituttet vurderer at det ved årsskiftet 2020/2021 er betydelig fare for mange nye lokale utbrudd og regional økning de fire neste ukene. Utvalgte grupper av helsepersonell og andre ansatte i helse- og omsorgstjenesten prioriteres derfor sammen med beboere i sykehjem og personer 85 år og eldre. Kunnskap om den enkelte godkjente vaksines sikkerhet og effekt samt status for smittesituasjonen i landet vil avgjøre en eventuell utvidelse av denne anbefalingen for helsepersonell. Se kriteriene for prioritering av utvalgte helsepersonellgrupper her.

Helsepersonell som selv har økt risiko for alvorlig forløp av covid-19 følger prioriteringsrekkefølgen for tilhørende risikogrupper.