Rapport: Alvorlige feil bidro til dødsfall

En ny rapport konkluderer med at flere pasienter døde etter alvorlige feil ved tarmkreftoperasjoner ved Helgelandssykehuset helseforetak.

Ifølge en rapport skal kreftoperasjonene ved sykehuset i Sandnessjøen ha holdt lavere kvalitet enn ved sykehuset på Mo i Rana. Ifølge rapporten skal alvorlige avvik fra god medisinsk praksis ha bidratt vesentlig til dødelig forløp hos 2, muligens 3, av 49 opererte pasienter ved Sandnessjøen sykehus mellom 2016 og 2019  Foto: BÅRD PEDERSEN

Nyheter

Rapporten fra en ekstern ekspertgruppe viser at alvorlige avvik fra god medisinsk praksis bidro vesentlig til dødelig forløp hos 2, muligens 3, av 49 opererte pasienter ved Sandnessjøen sykehus mellom 2016 og 2019. Det samme gjelder 2 av 105 pasienter ved sykehuset i Mo i Rana, skriver Aftenposten.