Én ny smittet i Brønnøysund

Brønnøysund har fått et nytt koronatilfelle.

Mange oppsøker koronatest-stasjonen i Brønnøy for å ta prøve.   Foto: Matti Riesto

Nyheter

Det er i en melding fra Brønnøy kommune, at det går frem at det er et nytt smittetilfelle.

- Det er i ettermiddag kommet inn melding om 1 smittet i Brønnøysund. Smittesporing er fullført og nødvendige tiltak er iverksatt, står det i meldingen fra Aina Slotterøy i Brønnøy kommune. Siste meldte positive koronatest i Brønnøy var 25. desember i fjor. Mange oppsøker koronatest-stasjonen i Brønnøy for å bli testet.


Namdals-avisa melder om et høyt smittetrykk i Nord-Trøndelag.

761 smittetilfeller i Nord-Trøndelag

-Koronaviruset herjer i Nord-Trøndelag. På få måneder er antall smittetilfeller mer enn seksdoblet. 1. oktober hadde 122 personer fått påvist koronasmitte. Drøye tre måneder senere er tallene mer enn seksdoblet: Per 11. januar er det nemlig registrert 761 tilfeller av covid-19 i nordtrønderske kommuner, melder journalist Jonas A. Holberg i Namdals- avisa.

– Det er mye mer smitte i regionen nå enn det som var tilfellet i fjor sommer og høst, og faren for å bli smitta er betraktelig høyere nå. Det sier Marit Dybdal Kverkild, som er fagdirektør for helse og samfunn hos Statsforvalteren i Trøndelag til Namdals- Avisa.

Kverkild mener trønderne jevnt over er veldig flinke til å teste seg, og sier det er avgjørende for å slå ned smitten.

– Det har blitt testet enormt mye, særlig den siste tida. Der ønsker jeg å gi en stor honnør til befolkningen, og selvfølgelig til kommunene som har stått for selve testingen. Det er noe av det viktigste vi gjør for å få kontroll over viruset, avslutter Trøndelags fagdirektør for helse og samfunn.Mange vil teste seg etter jula

Køen for koronatesting strakte seg til rådhuset mandag formiddag.Ropstad: – Er du usikker på om du bør teste deg, så gå og test deg

Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) ber alle som har milde symptomer om å teste seg.Alle nærkontaktene er identifisert og satt i karantene

Lille julaften meldes det om at en person har testet positivt for Covid-19 ved teststasjonen i Brønnøysund.