Totalt 19 smittet i Rødøy, stort antall i karantene

Lørdag melder kommunen om ytterligere fem testsvar, som bringer antall smittede opp i 19.
Nyheter

– Fem nye personer i Rødøy har fått påvist covid-19 i dag. Alle fem har allerede vært i karantene en tid, ettersom de er kjente nærkontakter i det pågående utbruddet, melder kommunen.

En av de 19 smittede oppholder seg i en annen kommune.

– Smittesporing og testing av nærkontakter er i gang.

Så langt er det ikke meldt om alvorlig sykdom som krever sykehusinnleggelse. 

– Alle tilfellene har hatt samme nærkontakt gjennom møter i jula. Vi ser ingen uavhengige grener i smittespredningen, og tror derfor vi har kontroll på spredningen, sa rådmann Kitt Grønningsæter til Helgelands Blad før helga.

¤ De smitterammede har tilbud om såkalt fjernoppfølging, digitalt, fra helseapparatet i Bodø.

– Så langt er det tatt rundt 170 tester i forbindelse med det pågående smitteutbruddet. Med så omfattende smittesporing og testing vil konsekvensene bli store, ettersom så mange må i karantene. Dette gjelder folk i flere kretser, melder kommunen.

– Flere av Rødøy kommunes ansatte er berørt av smittesituasjonen, og særlig Jektvik, Gjerøy, Rødøy og Nesøy kretser. Blant annet har lærere i karantene hatt hjemmeundervisning for elevene ved tre av skolene.

Butikker har holdt stengt av forsiktighetsprinsipp, men tilbudt hjemlevering eller bestilling og henting.Flere smitteutbrudd på Ytre Helgeland

Torsdag er det kommet flerer meldinger om smitte.