Karantenehotellet Flaggstanghaugen har ikke vært brukt

Den tidligere barnehagen har vært klar for bruk siden april.

Flaggstanghaugen barnehage skal brukes til koronapasienter dersom det blir behov. Dette bildet er tatt 1. april, da Jon Haugen i Brønnøy kommunes eiendomsavdeling og kollegene gjorde bygget klart.   Foto: Jøran Horn

Nyheter

Brønnøy kommune klargjør torsdag på sin facebookside at kommunen er forpliktet til å ha et tilbud til de som må i karantene og isolasjon som ikke kan oppholde seg hjemme.

Tidligere Flaggstanghaugen barnehage ble tidlig i april pusset opp og tilrettelagt for dette.

I utgangspunktet hjemme

- I Flaggstanghaugen barnehage blir det ombygging slik at det blir smittevernsluser, samt inventar som senger og lignende for pasienter med koronasmitte, fortalte daværende rådmann Helge Thorsen.

- Personer som har adresse i Brønnøy skal i utgangspunktet oppholde seg i karantene hjemme, men hvis man skal i isolasjon må kommunen stille med tilbud hvis det ikke er gjennomførbart i hjemmet. Dersom noen skal i karantene og ikke føler det er forsvarlig hjemme må de kontakte legekontoret / legevakt. Når det gjelder personer som kommer fra utlandet skal på koronahotell på første flyplass inn til Norge, klargjør Brønnøy kommune torsdag.

- Håper vi slipper

Ordfører Eilif Trælnes sier til BAnett at Flaggstanghaugen ikke har vært brukt til karantene så langt.

- Det er plass til én gruppe, for eksempel en familie, der. Hvis ikke har Mo i Rana nærmeste karantenehotell. Vi har også muligheten til å bruke den tidligere aldersheimen i Hommelstø. Men både det og Flaggstanghaugen er bare i verste fall. Vi håper vi slipper, understreker Trælnes.