Ny opptrapping til 2.373 vektere i streik

Norsk Arbeidsmandsforbund trapper opp vekterstreiken og tar ut ytterligere 85 vektere i streik fra fredag. Totalt vil da 2.373 vektere være i streik.

Nesten 2.400 vektere er i streik, etter at det ble brudd i lønnsforhandlingene mellom Norsk Arbeidsmandsforbund og NHO Service og Handel i september. Bildet er tatt etter at de streikende holdt en demonstrasjon utenfor NHOs hovedkontor i Oslo i oktober.   Foto: Jil Yngland / NTB

Nyheter

NTB

Uttaket er i all hovedsak en forsterkning av uttakene ved heliporter, samt ytterligere uttak ved selskapenes egne sentraler, opplyser Arbeidsmandsforbundet (NAF).

Streiken har pågått i over to måneder, noe som er uvanlig lenge i norsk sammenheng. Også Parat tok ut vektere i streik, men valgte å inngå en avtale med arbeidsgiverorganisasjonen NHO Service og Handel 4. november.

Det gjorde ikke NAF. I forrige uke ga fagforbundet et nytt tilbud til arbeidsgiverne. Det hadde ifølge FriFagbevegelse en ramme innenfor frontfagets lønnsvekst på 1,7 prosent, og et forslag til en løsning på NAFs viktigste kampsak: fastlønn. Kravet går ut på at vektere som jobber mer enn 20 prosent stilling skal få fast lønn og ikke timebetalt. Dessuten foreslo de at vektere som jobber fast full stilling på dagtid skal ha rett til fri på bevegelige helligdager.

NHO Service og Handel avslo imidlertid tilbudet.


Vekterstreiken trappes ytterligere opp

Norsk Arbeidsmandsforbund varsler opptrapping av den nå mer enn to måneder lange vekterstreiken.Helibasen lammes av vekterstreiken

Samtlige åtte ansatte i Securtias ved heilbasen er tatt ut i streik. Flyvningene til Norne, Skarv, Aasta Hansteen og Transocean Encourage flyttes til Kristiansund fra tirsdag.Næringssjefen: - Vi er på ballen, og er ikke fornøyd

Ordfører og næringssjef får kritikk fra tillitsvalgt Ann Kristin Sletvold ved Thon hotell for manglende oppfølging av offshoreflygninger som burde vært foretatt fra Brønnøysund. Næringssjefen sier kommunen er på ballen.

Næringssjefen: - Vi er på ballen, og er ikke fornøyd

Ordfører og næringssjef får kritikk fra tillitsvalgt Ann Kristin Sletvold ved Thon hotell for manglende oppfølging av offshoreflygninger som burde vært foretatt fra Brønnøysund. Næringssjefen sier kommunen er på ballen.Vekterne på helikopterbasen har gått ut i streik

Åtte vektere ved helikopterterminalen i Brønnøysund ble tatt ut i streik natt til lørdag.Varsler vekterstreik ved helikopterterminalen i Brønnøysund

Åtte vektere ved helikopterterminalen i Brønnøysund kan bli tatt ut i streik fra natt til lørdag.