Byggfaglærer stusser over at fylket vil spare ved å bruke 30 millioner på å flytte TIP

Byggfaglærer Hermod-Sture Dreiås ved BVS mener det kan få voldsomme og langvarige konsekvenser hvis fylket gjør alvor av å legge ned byggfag.

Hermod Sture Dreiås viste fram byggfag-lokalene til Rune Moe (H) og vegaordfører Andre Møller (Ap) da Utdanningsforbundet arrangerte møte mot linjekutt tidligere i høst. Nå vil fylkesrådet fjerne linja og bygge om lokalene for å huse TIP.  Foto: Simon Aldra

Nyheter

Fredag snudde fylkesrådet i Nordland på det opprinnelige forslaget til innstilling i skolestruktursaken. I innstillingsforslaget som ble signert av fylkesrådslederen 5. november ville rådet legge ned TIP i Brønnøysund og opprettholde byggfag, blant annet med henvisning til innspillene fra høringsrunden.