40 i karantene etter positiv koronatest i Alstahaug

Ett tilfelle av korona-smitte er påvist i Alstahaug.
Nyheter

– Pasienten er en utenlandsk statsborger, som ble testet ved en flyplass i en annen kommune ved innreise, opplyser kommuneoverlege Kirsten Toft i en pressemelding tirsdag.

Den smittede kom til Sandnessjøen via fly og buss, sier Toft til Helgelands Blad.

Folkehelseinstituttet har smittesporet passasjerene i flyet. Kommunen har vært i kontakt med passasjerene på bussen. Toft sier de ble varslet om den smittede i går, mandag, og satte i gang tiltak.

– Cirka 40 sitter i karantene nå. De aller fleste av dem på hotellet i Sandnessjøen, sier Toft.

De som nå sitter i karantene defineres som såkalte nærkontakter. Det betyr at de skal sitte ti dager i karantene. Toft opplyser at det planlegges massetesting på dag fem i karantenen. Årsaken til at det ikke tas tidligere er at koronaviruset ikke kan påvises før tidligst tre dager etter at smitten har skjedd.

Hun ønsker ikke å opplyse alder og kjønn på den smittede.

– Vedkommende har det bra, er alt kommuneoverlegen vil si om pasienten.

– Deler av hotell Scandic Syv søstre brukes nå til karanteneformål som følge av denne situasjonen. Hotellet er godt forberedt på situasjonen, har gode rutiner på plass og benytter karantenearealer som er helt avskjermet fra den daglig drift.

– Det er derfor ingen risiko for publikum å benytte hotellet som vanlig. Kommunehelsetjenesten følger sitasjonen tett og har god kontroll.


Positiv covid-19-test, ikke bosatt i Brønnøy

Det opplyser kommuneoverlege Even Thorkildsen.