Tone (14) satser for fullt på musikk-karriere

Fra hun var ni år har Tone Høvik Torgnes vært å se på lokale scener. I dag synger hun på BAs hundreårs-markering.

Tone Høvik Torgnes synger under BAs 100-årsjubileum. Video: Simon Aldra

Nyheter

- Jeg skal blant annet synge to sanger fra Harry Styles. Han er en stor inspirasjon for meg, for han tør å være seg selv. Det gjør jeg også. Jeg bryr meg ikke om hva andre synes, sier brønnøyjenta Tone Høvik Torgnes. Rockejenta som gjennom flere år har markert seg i Brønnøys musikkliv.

Brønnøyjenta Tone Høvik Torgnes (14) bidrar med bursdagsinnslag på markeringen av Brønnøysunds avis hundreårsdag.   Foto: Bente Milde

Under Musikkfest i Brønnøy i 2017 fikk hun sammen med bandet M1, virkelig rockefoten til å gå hos publikum da de dro Joan Jett & The Blackhearts' "I love rock and roll" og AC/DC-klassikeren "Highway to hell". Hun var da femteklassing og yngste musiker på arrangementet. Nå er hun blitt noen år eldre, og skal stå konfirmant i år. For fremtiden har hun planen klar.

- Jeg har tenkt å satse på sangen og musikken videre, sier Torgnes som nå er niendeklassing på Salhus skole og snart kan slå ut vingene og fly i den retningen hun selv vil.

Vokalisten viser seg også å være blant Brønnøysunds avis lesere.

- Jeg vet at det ikke er alle fjortenåringer som leser avisa, men jeg gjør det. Jeg liker å få med meg ting som skjer. Men det hadde vært fint om avisa kunne skrive litt mindre om politikk, og mer om det vi ungdommer er opptatt av i hverdagen, sier Torgnes som synes det er artig å spille på lokalavisas hundreårsmarkering på Havnesenteret.

- Jeg liker alle spillejobbene, og korona har ikke skapt store begrensninger for meg. Den har gjort at jeg har fått tid til å jobbe mer med musikken og fordype meg i den, forteller ungjenta som nok blir å se mer til i årene fremover.

Tone Høvik Torgnes.  Foto: Simon AldraKlare for å ta imot gjestene til BAs 100-årsjubileum

Brønnøysunds Avis inviterer store og små til kake og musikalsk feiring på Havnesenteret fredag. Musikkfest iBrønnøy

Råtøff finale med CIA Band

En fantastisk reise med kulturskolen

Over 100 betalte seg inn på Kred fredag for å få med seg kulturskolen i Brønnøys "Journey Around The World"-konsert.Nytt band debuterer på Musikkfest i Brønnøy

Then there were 6 har medlemmer fra Purget og Nordavind.Tone (11) og M1 rocket Kred på Musikkfesten

Det ble en fantastisk Musikkfest iBrønnøy ute og inne i dag. OPPDATERT med flere videoer.