- Dere kan nyte oss tre måneder til, så er det slutt

Distriktsmusikerne i Doi Doi spiller på Brønnøysunds Avis 100års feiring, men frykter for egen fremtid.

Doi Doi spiller på havnesenteret under BAs jubileum. Video: Simon Aldra

Nyheter

Bravo! roper publikum etter innslag av leken bulgarsk folkemusikk fra distriktsmusikerne i bandet Doi Doi under Brønnøysunds Avis bursdagsfeiring i dag.


Distriktsmusikerne i Doi Doi spiller på Havnesenteret under BAs 100-årsjubileum fredag.  Foto: Simon Aldra

.Det skal mye til for å holde dansefoten stille når dette bandet går på scenen. Kvartetten består av Gunn Sæther (klarinett), Roy Bjørnli (slagverk), Trine Lise Vollen (trekkspill) og Ole Bjørn Nygård Berg (gitar). De er distriktsmusikergruppa i Brønnøy kommune, og er nå på oppsigelse.

-Ja, Nordland fylkeskommune har sagt opp avtalen. Så vi har tre måneder igjen som vi kan nytes, sier Sæther som kjenner på en usikker fremtid.


Fylket skal gjøre kultur-kutt på 18,5 millioner

Sømna kommune kjemper for teaterinstruktørordningen. Også Brønnøy Barneteater går mot kutt.Distriktsmusikerne i Doi Doi spiller på Havnesenteret under BAs 100-årsjubileum fredag.  Foto: Simon Aldra


-Vi lurer på hva som skjer videre med oss. Vi ser at kultur underprioriteres og spises opp, sier hun. Til nå har det vært fokus på at Sømna kommune og Brønnøy barneteater frykter kutt i teaterinstruktørordningen, etter at Nordland fylkeskommune sa opp denne avtalen.

-Men vår avtale er også sagt opp, understreker Sæther og Trine Lise Vollen. Distriktsmusikerne er til vanlig involvert i kulturskolen, og i det store spennet av kultur-arrangementer på Sør-Helgeland.

Distriktsmusikerne i Doi Doi spiller på Havnesenteret under BAs 100-årsjubileum fredag.  Foto: Simon Aldra


Hos Doi Doi møtes ulike musikkformer; norsk og balkansk folkemusikk, svenske folkeviser, klassisk, pop og rock, som smeltes sammen til et eget og unikt musikalsk uttrykk basert på medlemmenes lange fartstid og brede musikalske bakgrunn.


Doi Doi spiller på havnesenteret under BAs jubileum. Video: Simon Aldra

Oktoberfest med tre konserter på samfunnshuset

Halvdan Sivertsen og Bernhoft er klare for Oktoberfest. Det er også BMK og Doi Doi.Digital scene har blitt en suksess

Sist lørdag var det 9.000 som var innom konserten med Arnt Fredrik «Bigfoot» Hansen.Kor Noisy har slått gjennom nasjonalt. Helsedirektoratet vil ha mer

Musikkbasert miljøbehandling (MMB) har hatt positive effekter for blant annet arbeidet med demente pasienter i Brønnøy kommune.