Klare for å ta imot gjestene til BAs 100-årsjubileum

Brønnøysunds Avis inviterer store og små til kake og musikalsk feiring på Havnesenteret fredag. 

Havnekafeen og kokkeelever fra BVS steller i stand kakefrokost fredag. Fra venstre Noey Nichakarn, Reidun Rønning, Tiril Kibsgård, Mia Sletaue, havnekafeens Grethe Pelym og Heidi Holm, Grunde Gillum, Tommy Brækkan, Noa Pedersen og faglærer John Ivar Nygård.  Foto: Jøran Horn

Nyheter

BA-redaktør Matti Riesto har alliert seg med Havnekafeen og elever ved kokk- og servitørlinjen på BVS for å lage 100-årsdag.

- Det blir kake og kaffe til voksne og boller og saft til barna, sier havnekafésjef Grethe Pleym.

Hun og kollegene får hjelp av åtte elever ved kokk og servitørlinjen på BVS.

- De er delt inn i to puljer, som skal servere gjestene fra buffeen, sier faglærer John Ivar Nygard.

Torsdag var de på briefing på Havnesenteret.

- Kakebakingen er i full gang. Buffeen blir satt opp ved inngangen til kafeen, som holder åpent. Det er viktig at folk forholder seg til smittevernreglene, sier Pleym.

Havnekafésjef Grethe Pleym forklarer opplegget.  Foto: Jøran Horn


En egen jubileumsavis gis ut i tillegg til den ordinære fredagsutgaven. Redaksjonen blir midlertidig flyttet til Havnekafeen for anledningen.

- Det vil bli laget saker fra feiringen herfra. Alle våre lesere er invitert og er dagens hedersgjester, sier redaktøren.

BA-redaktør Matti Riesto og Grethe Pleym har planen klar for fredagens 100-årsfeiring.  Foto: Bente Milde

På scenen blir det lokal musikk fra morgenen til utpå dagen. Først ut er Brønnøysund trekkspillklubb. Deretter kommer Tone Høvik Torgnes, Doi Doi og De Makalause. De to O-er og Albert Holand har meldt forfall på grunn av sykdom.