Grunnstein lagt ned for sørsamisk museum i Snåsa

Tirsdag ble grunnsteinen lagt ned for det sørsamiske museet i Snåsa, som skal stå ferdig desember neste år. Å få nytt bygg har tatt 34 år, melder NRK.

Her er grunnsteinen for det nye museet til Saemien Sijte lagt ned av kulturminister Abid Q. Raja, her sammen med (f.h.) Sametingspresiddent Aili Keskitalo, museumsdirektør Birgitta Fossum og byggherredirektør Marius Tunstad i Statsbygg. Foto: Aina Bye Bildet skal kun brukes i forbindelse med denne saken. NTB kultur Her er grunnsteinen for det nye museet til Saemien Sijte lagt ned av kulturminister Abid Q. Raja, her sammen med (f.h.) Sametingspresiddent Aili Keskitalo, museumsdirektør Birgitta Fossum og byggherredirektør Marius Tunstad (t.v.) i Statsbygg.  Foto: aina bye

Nyheter

Det var kultur- og likestillingsminister Abid Raja (V) som sto for nedleggelsen, i nærvær av blant andre sametingspresident Aili Keskitalo, som kalte dagen «en milepæl» både for museet og det sørsamiske samfunnet.