Nå blir det enklere å få influensavaksine, men det kan bli rift om den

I høst kan apotekene sette influensavaksine uten rekvisisjon fra lege. Risikogruppene får som vanlig tilbud om vaksinasjon gjennom helsetjenesten. Men det ligger an til å bli rift om vaksinen.

Grethe Vikrem Blomseth og daglig leder Kasi Sorsh på viser hvordan det vil bli når man skal sette Influensavaksine på Boots apotek. - Vaksinen settes i eget rom. Vi tar alle smittevernhensn, bruker munnbind og hansker ettersom det ikke er mulig å overholde én meters avstand, sier Sorsh.   Foto: Jøran Horn

Nyheter

Influensavaksinen er først og fremst myntet på personer i risikogruppene (se liste nederst i saken) og beskytter ikke mot covid-19. Folkehelseinstituttet (FHI) anser samtidig på et overordnet plan at det er viktig å unngå alvorlig influensasykdom i befolkningen for å: