Hentet inn robot for å gjøre klar til femte generasjon

Dahle gård i Dalbotn har vært drevet i fire generasjoner, og om få år vi den femte stå klar til å ta over. At det har blitt robotfjøs var ikke en selvfølge for få år siden, men en søknad om skolegang skulle nedre tankegangen hos bonde Roy Helge Dahle.

Roy Helge Dahle og datteren Marthe. Marthe har egne sauer som hun drifter med hjelp av foreldrene. Hun går nå lærerhøgskolen i Levanger og trenger alle hjelp hun kan få med dyrene.  Foto: Norma Moen

Det er litt for mye sjel, ro og historie som ligger i de gamle veggene til at jeg ville fjerne dem

Roy Helge Dahle
Nyheter

Dahle gård ligger vakkert til i Dalbotn. Åpne enger mot fjell som verner for den verste vinden gir optimale forhold for både dyr og avling. Gården består av cirka 500 mål innmark og cirka 500 mål utmark. Med andre ord en gård med mange muligheter.