Ingen av de tre isolerte var covidsmittet likevel

Det bekrefter vakthavende lege i smittesporingsteamet i Brønnøy til BA.

Tre arbeidere som skulle ut til Skarv er i isolasjon etter at en av dem har testet positivt for covid 19. De to andre har testet innenfor grenseverdier, opplyser Brønnøy kommune.  Foto: BÅRD PEDERSEN

Nyheter

Tidligere lørdag ble det meldt at en arbeider som skulle ut til Skarv hadde testet positivt for covid 19 i en hurtigtest, mens to andre hadde tester som var i grenseverdier, og at de var satt i isolasjon.

Kokken 16.20 opplyser lege Siri Brekke Arntzen, som er vakthavende lege i kommunens smitteoppsporingsteam, at alle testene nå er negative.

– Ja, vi har nå fått bekreftet at alle tre testene er negative. Isolasjon og karantene kan nå oppheves. Alle vil bli ringt opp, vi holder på med dette arbeidet. Det er testen som er analysert i Bodø vi skal forholde oss til. Den første testen er jo en screeningstest på folk som er friske i utgangspunktet. Det vil alltid kunne komme noen falske positive når man tester på asymptomatiske personer. Det er derfor man har rutiner på å verifisere de positive resultatene med sikrere tester, skriver hun i en e-post til BA.

Flere personer som hadde vært i kontakt med de tre isolerte ble også satt i karantene.


Video: Slik vasker de hus etter positiv covid-test

En pilot i Babcock har testet positivt for Covid 19. Fredag kveld begynte smittevasken.

Ambulansemedarbeidere sitter i karantene her

Ambulanseflybasen skal desinfiseres etter at en medarbeider testet positivt på Covid-19.

Dette er Babcocks plan dersom flere ansatte er covid-smittet

Man venter svar på endelig test av den ansatte fredag.

Pilot testet positivt også på den andre prøven

Den svenske ansatte på ambulanseflybasen i Brønnøysund testet positivt på koronaviruset etter at han ankom Norge. Test nummer to var også positiv.