Babcock-ansatt har testet positivt igjen torsdag

Babcock-medarbeideren som testet positivt for covid-19 på Gardermoen onsdag har avlagt en ny prøve i Brønnøysund torsdag som også er bekreftet positiv.

En ansatt ved ambulanseflybasen testet positivt på Covid-19 etter en hurtigtest på Gardermoen onsdag. Vedkommende reiste deretter til Brønnøysund med et Widerøe-fly. En ny test tatt i Brønnøysund torsdag var også positiv og kommuneoverlegen ber nå passasjerer med Widerøe-flyet som landet i Brønnøysund onsdag klokken 18.10 om å være ekstra oppmerksomme på eventuelle luftveissymptomer de neste dagene.  Foto: Matti Riesto

Nyheter

Kommuneoverlege Even Thorkildsen i Brønnøy opplyser like før klokken 16 at prøven som ble tatt av Babcock-medarbeideren i 10-tiden torsdag nå er bekreftet positiv.

Testet, og reiste deretter videre

- Hvorfor fikk denne Babcock-ansatte lov å reise fra Gardermoen til Brønnøysund etter å ha testet positivt på covid-19?

- Personen ble rutinetestet på Gardermoen før avgang Bodø på onsdag. Personen hadde ingen symptomer og har heller ikke nå noen symptomer. Melding om positivt svar ble ikke mottatt før etter personen var landet i Brønnøysund samme kveld, sier Thorkildsen.

BAnett stilte samme spørsmål til driftsleder Hilde Sjurelv i Babcock. Hun svarer at den ansatte er å anse som samfunnskritisk personell, og at vedkommende fulgte myndighetenes gjeldende retningslinjer for reise til arbeidssted.

- Den ansatte ble testet på Gardermoen, men svaret fikk vedkommende først sent i går kveld. Den aktuelle personen var symptomfri, og reiste på vanlig måte med munnbind, uten å ha nærkontakt med andre, til arbeidsstedet. Da prøvesvaret kom onsdag kveld gikk vedkommende i isolasjon. De som hadde vært i nærheten av vedkommende gikk i karantene, og basen ble stengt. Dette er i henhold til gjeldende prosedyrer. All relevant informasjon vedrørende personens bevegelser etter ankomst Norge er gitt til kommuneoverlegen i Brønnøy, slik at det ved bekreftet positiv test kan gjennomføres varsling og smittesporing, sier Sjurelv.

Ber Widerøe-passasjerer være oppmerksomme

- Vedkommende har reist med fly til Brønnøysund. Har man oversikt over folk som har vært i nærheten av vedkommende – og/eller på samme fly – og vil man varsle disse, Thorkildsen?

Thorkildsen svarer at han i 16-tiden har vært i kontakt med Folkehelseinstituttet og at de har gitt følgende svar på dette: "Det gjøres ikke smitteoppsporing på fly når personen ikke har symptomer.".

Thorkildsen ber imidlertid reisende på samme fly om å være oppmerksomme.

- Det kan være greit om de som reiste med Widerøe WF 716 fra Bodø onsdag 9. september med ankomst Brønnøysund 18.10 er ekstra oppmerksom på luftveissymptomer de neste dagene, sier Thorkildsen.

Tester alle i karantene

- Hvordan følger man opp dette videre?

- De som er i karantene blir testet i morgen. Personen som er positiv er i isolasjon, sier Thorkildsen.

BAnett fikk opplyst tidligere på dagen torsdag at det totalt var ti personer i karantene som følge av den positive testen på Gardermoen onsdag. Sju Babcock-ansatte og tre ansatte i Helgelandssykehuset.

- Det forventes ikke noe mer nå i dag. Vi avventer svar på testene som blir tatt i morgen og som kommer på lørdag, sier Thorkildsen.Ambulansemedarbeidere sitter i karantene her

Ambulanseflybasen skal desinfiseres etter at en medarbeider testet positivt på Covid-19.

Mulig smitte på ambulanseflybasen

En av Babcocks medarbeidere på ambulanseflybasen i Brønnøysund testet positivt på covid-19 på første test etter at han ankom Norge onsdag.