E-huset legges ned: – Det eneste autentiske museet vi har

Etter 21 års tro tjeneste skal ærfuglmuseet E-huset legges ned. Driverne håper at noen vil bringe arven videre.

Denne sommeren har slått alle rekorder. At folk viser så stor interesse for arbeidet vårt er et bevis på at det vi gjør er viktig

Nyheter

Inga Elisabeth Næss er grunnleggeren  av ærfuglmuseet. Hun bestemte seg for å lage et museum som hedret ærfugl- og fiskebondekulturen på Vega. Det gjorde at E-huset kom til i 1999 og har vært i drift i 21 år sammenhengende. På grunn av dette arbeidet har hun tidligere vunnet Kysten-prisen for måten hun formidler kulturarven på Vega på. Næss driver museet sammen med ildsjelene Johanna Pedersen og Kari Wærum i sommer. Trioen gjør en siste innsats denne sommeren siden de synes Vega trenger ærfuglmuseets formidling.