Vikar testet positivt

Sykehuset i Sandnessjøen fortsatt stengt - endrer rutiner

Helgelandssykehuset opplyser i en pressemelding mandag at de endrer rutinene for testing av helsepersonell som følge av hendelsen i helga.
Nyheter

Helgelandssykehuset sier de har fulgt de forskriftsmessige reglene for utenlandske helsepersonell som brukes som vikarer i sommer, men at nye råd fra FHI gjør at sykehuset nå endrer praksisen rundt testing av utenlandsk helsepersonell.

- Praksisen vi har hatt har vært i tråd med gjeldene råd og retningslinjer. Det kom nye råd i forrige uke fra FHI som vi nå følger, sier kommunikasjonssjef Tore Bratt i Helgelandssykehuset.

Forskriften det henvises til gir generell fritak fra karantene for svenske helsearbeidere. I tillegg er det råd fra FHI om testing. Disse rådene ble oppdatert 21.06.2020 fra FHI, men oppdateringen gjaldt arbeidere fra Schengen, EØS og EU. Det var ingen endring i generelle fritak fra karantenereglene for svenske vikarer. Rådene fra FHI forelå 21.06.2020.

Helgelandssykehuset opplyser at de har endret sine rutiner for test av helsepersonell fra Sverige som skal arbeide som vikar ved sykehuset. Alle svenske vikarer skal testes ved ankomst og må avvente svar på test før de får gå i jobb.

I den opprinnelige pressemeldingen fra Helgelandssykehuset var det opplyst at det skulle gjennomføres en ny test etter fire dager før de går i arbeid i henhold til de nye rutinene. Dette er feil.

Det riktige er at det i henhold til nye rutiner skal utføres ny test etter fire dager.

- Situasjonen ved sykehuset i Sandnessjøen er at sykehuset fortsatt er stengt for innleggelse av pasienter i påvente av svar på smittetester av pasienter og den svenske sykepleieren. Poliklinikkene og fødeavdelingen er åpen. Alle akutte pasienter fra Helgeland behandles ved sykehusene i Mo i Rana og Mosjøen inntil videre. Mandag er tre pasienter i fortsatt isolasjon som følge av mulig dråpesmitte, mens fire pasienter er i karantene. Alle pasientene er testet, står det i pressemeldingen.


Ingen ansatte smittet ved Helgelandssykehuset

Ingen av de 16 ansatte ved helgelandssykehuset i Sandnessjøen som er testet for koronasmitte har fått påvist smitte. Dette er klart etter at testresultatene ble klare lørdag kveld.Oppdatert: - Uheldig hvis det stemmer

Assisterende helsedirektør Espen Nakstad presiserer at sykehus må ha testresultater før de gir dispensasjon fra karantenekrav.Smittetilfelle ved Sandnessjøen sykehus

10 pasienter fra Brønnøy i karantene - besøksforbud på sykehjemmet

Pasienter fra Brønnøy er satt i karantene etter smittetilfellet på sykehuset i Sandnessjøen.Seks pasienter isolert ved Sandnessjøen sykehus

Helgelandssykehuset opplyser lørdag formiddag at seks pasienter er isolert ved sykehuset i Sandnessjøen som følge av at det ble påvist korona-smitte ved sykehuset fredag. I tillegg er en ansatt i karantene.Koronaviruset påvist i sykehuset i Sandnessjøen

En sykepleier ved Helgelandssykehuset i Sandnessjøen har testet positivt på koronaviruset.