Ordfører glad for at regjeringen viderefører tiltak

Brønnøyordfører Eilif Trælnes er fornøyd med regjeringens forlenging av de strenge koronatiltakene, og sier det jobbes lokalt for å sørge for at næringslivet kan fungere.

Ordfører i Brønnøy Eilif Trælnes mener regjeringen gjør rett i å opprettholde de strenge tiltakene for å begrense koronasmitte.  Foto: Jøran Horn

Nyheter

I en pressemelding onsdag opplyser ordføreren at han er glad for at de innførte smitteverntiltakene forsterkes og videreføres. Han lover samtidig at Brønnøy kommune vil opprettholde sine lokale vedtak som ble besluttet 16. mars, og som blant annet inkluderer karantene for alle som kommer inn til kommunen utenfra Helgeland. Trælnes sier det jobbes kontinuerlig for å redusere konsekvensene av karantenepåleggene for næringslivet.


Statsministeren: - Tiltakene fortsetter til etter påske

Det sa statsminister Erna Solberg på en pressekonfereanse tirsdag ettermiddag.


- Vi er konstant i en dialog med næringslivet som får utstrakt unntak for sine ansatte som må bevege seg ut og inn av Helgeland i forbindelse med arbeidsoppdrag. Unntakene gis etter en dialog med bedrifter og virksomheter, der disse tar ansvar for egne ansatte og beskriver hvordan de gjør tiltak for å redusere smittefaren, sier Trælnes i pressemeldingen.

Han sier man i slutten av denne uken vil vi kunne se tegn på kommunens "strenge tiltak" har hatt en effekt.

- Jeg som ordfører ber dere alle om å være ekstra forsiktig, vi er svært sårbare med begrensede ressurser. Brønnøy kommune er ekstra oppmerksom på dem av oss som trenger ekstra hjelp i disse tider. Ikke nøl med å ta kontakt hvis dere har spørsmål eller trenger hjelp fra oss, sier Trælnes.

Han henviser da til «Koronatelefonen» som Brønnøy kommune har etablert på nummer 482 16 135, ungdomslosen på nummer 936 40 042 og samtale med helsepersonell på nummer 950 12 320.


Noen av tiltakene som videreføres til 13. april

Noen av de viktigste tiltakene som videreføres til og med 13. april 2020

 • De strenge hygienetiltakene fortsetter. Folk må holde fysisk avstand til hverandre, ha god håndhygiene og hoste i papir eller albuekroken.
 • Ute i det offentlige rom, bør folk ha minst en meters avstand til andre mennesker. Når man er ute, bør man ikke være mer enn fem personer sammen i gruppe – med unntak av de som er i familie eller i samme husstand. Innendørs bør folk ha minst to meters avstand til hverandre, men det gjelder ikke de som er i familie eller i samme husstand.
 • Alle landets barnehager, barneskoler, ungdomsskoler, videregående skoler, høyskoler og universiteter og andre utdanningsinstitusjoner holder stengt.
 • Barnehagebarn og barn på småskoletrinnet med foreldre som har samfunnskritiske funksjoner, fortsetter å få et tilbud i sin barnehage og skole.
 • Reglene om karantene og isolasjon etter kontakt med smittede (smittekarantene) videreføres. Dersom du har vært i nær kontakt med noen som har fått påvist koronavirus, skal du være i karantene i 14 dager. Dersom du har vært på utenlandsreise skal du være i karantene i 14 dager fra den dagen du kom hjem. Dersom du har fått påvist eller testes for koronavirus, må du isoleres. Det betyr at du må holde deg hjemme hele tiden og ikke gå ut. Dersom testen er negativ, skal du fullføre karanteneperioden.
 • Reglene for karantene ved innreise til Norge fra utlandet (reisekarantene) videreføres med de unntak og presiseringer som gjelder i dag.
 • Reglene om bortvisning av utenlandske statsborgere som ikke bor eller jobber i Norge ved grensen videreføres, med de unntak og presiseringer som gjelder i dag.
 • Grensekontrollen på indre Schengen-grenser forlenges.
 • Helsepersonell som jobber med pasientbehandling forbys å reise til utlandet. Forbudet gjelder både tjenestereiser og privatreiser, foreløpig ut april 2020.
 • Kulturarrangementer, idrettsarrangementer og organisert idrettsaktivitet både innendørs og utendørs er forbudt.
 • Alle virksomheter i serveringsbransjen, med unntak av serveringssteder der det foregår servering av mat, det vil si kantiner og spisesteder som kan legge til rette for at besøkende kan holde minst 1 meters avstand, holdes stengt.
 • Servering av mat skal ikke skje som buffet. Serveringsbransjen omfatter restaurant, bar, pub og uteliv.
 • Treningssentre, svømmehaller, badeland og liknende holder stengt.
 • Virksomheter som tilbyr frisørtjenester, hudpleie, massasje og kroppspleie, tatovering, hulltaking(piercing) og liknende holder stengt.
 • Forbudet mot opphold på hytter/fritidseiendommer opprettholdes.
 • Alle landets trafikkstasjoner holder stengt.
 • Kollektivtransporttilbudet opprettholdes.

Kilde: Brønnøy kommune