Et magisk møte på Hombornes

Da Hilde Rønnaug Berntsen var på fisketur i Ursfjorden fikk hun et spesielt nærmøte med ekorn på familiens gamle bosted.

- Jeg har aldri sett ekorn på så nært hold før. Jeg skulle bare opp og hente trillebåra, så hører jeg noe bak meg, forteller Hilde Rønnaug Berntsen, som fikk en magisk stund med ekorn i skogen i Ursfjorden.

Nyheter

- Jeg tenkte nå må jeg bare stå helt i ro, forteller Hilde Rønnaug Berntsen, som likevel fikk fisket frem mobilkameraet av lommen.

Nyfikent

- Da jeg gjorde det tenkte jeg ekornet ville løpe sin vei, men han brydde seg ikke om meg, bare fortsatte med sitt, forteller Berntsen som dermed fikk et unikt næropptak av ekornet som ser ut til å ville hilse på fotografen.

- Det var på lørdag. Vi skulle ta inn garn i Ursfjorden, og gikk innom naustet på Hombornes, hjemplassen til Håkon, samboeren min. Vi har merket før at det er ekorn der, men har ikke sett dem så mye. På plassen har vi også hengt opp en fuglemater med frø, forteller Berntsen.

Vil du ha ekorn i hagen? Les denne NRK-saken


Hilde Rønnaug Berntsen liker seg godt ute i elementene. Her ror hun i konkurransen "den gyldne åre" arrangert av Forbundet Kysten.   Foto: Bente Milde

I fjor gjorde Berntsen en spesiell oppdagelse.

Vedstabel med mer enn ved

På boplassen står det en vedstabel. Denne viste seg å gi varme til flere enn plassens husfolk. Ekornet bygger vanligvis varme og godt fôrede bol i hule trær eller på greiner høyt oppe i treet, der det ligner på et skjærereir.

- Men da vi tok ned vedstabelen i fjor, fant vi et ekornreir inni. De har sikkert bygget nytt i den vedstabelen som står der nå, tror Berntsen, som skulle hente ei trillebår da hun plutselig hørte noe bak seg.

- Når jeg så snur meg så sitter ekornet under fuglemateren og spiser. Så bare står jeg helt i ro, mens den fortsetter med sitt, og til sist klatrer opp i treet igjen, forteller Berntsen om de magiske minuttene i skogen.


Denne ekornungen blir tatt hånd om av familien Solbakken i Sømna.

Ble fosterfamilie for et lite ekorn

Speedy Gonzales er familiens nye kjæledyr.Med fugl i hånden og ekorn på fanget

Video fra Langfjord kommer på NRK.Spesiell lekekamerat

Jean Andre Pedersen (2 1/2) har funnet tonen med et ekorn på hytta hos bestemor. Se flere sommerbilder her!