Mann (32) er savnet etter båtvelten ved Lovund

Politiet planlegger videre søk etter antatt omkommet person etter at en oppdrettsbåt fra Lovundlaks kantret fredag ettermiddag.

Det ble lett etter mannen gjennom helga.  Foto: Odd Fellow III

Nyheter

Siste: Tirsdag melder politiet at de er i en planleggingsfase og søk etter den antatt omkomne vil bli  gjenopptatt i løpet av de nærmeste dagene. Det vil da bli gjennomført scanning av havbunn og strandsøk i aktuelle områder. Det vurderes også bruk av drone i søket.  

Etterforskes som arbeidsulykke

Savnede var iført mørke klær da han forsvant. Politiet jobber med å få en ROV (en fjernstyrt undervannsfarkost) med sonar opp til ulykkesstedet. Det er forventet at nødvendig utstyr vil være på plass i løpet av noen dager, slik at undervannsøk kan foretas. Politiet er i dialog med lokale aktører som kan bistå i søksarbeidet.

- Parallelt med at politiet søker etter den savnede, etterforsker politiet saken som en arbeidsulykke. Det vil i løpet av dagen bli gjennomført kriminaltekniske undersøkelser av båten. I tillegg vil det bli gjennomført avhør av vitner, samt samtaler med lokalkjente som kjenner søksområdet. Havarikommisjonen og Arbeidstilsynet er rutinemessig varslet om saken, opplyser leder av driftsenhet Rana Hege Kvalvik Viken i politiet i en pressemelding.

På vei mot land

Hovedredningssentralen koordinerte fredag en redningsaksjon der en person ble hentet opp i live og sendt til sykehus for ivaretagelse.

Den andre personen som var om bord har ikke blitt funnet, etter omfattende søk på sjøen og på land gjennom helga. Lørdag ble det besluttet at redningsaksjonen gikk over til søk etter antatt omkommet.

De to skal ha vært på jobb, på vei tilbake til land da ulykka skjedde, trolig nordøst av Solværøyan.

- Politiet har opprettet en undersøkelsessak og jobber med informasjonsinnhenting, samt legger planer for det videre søksarbeidet. Været har vært en utfordring gjennom helga og det vil fortsatt gi oss noen begrensninger for hva som kan gjøres på sjøen, sier Hege Kvalvik Viken, leder for driftsenhet Rana, Nordland politidistrikt.Endrer status i leteaksjon: Savnet mann antatt omkommet

Politiet og Hovedredningssentralen retter en stor anerkjennelse til alle som har deltatt i søket etter den antatt omkomne mannen i havet ved Lurøy.