Lars Berg-Hansen gir seg som daglig leder i Norseaqua

Sveinung Kristiansen blir ny daglig leder. Lars Berg-Hansen fortsetter som forretningsutvikler.

Gründer Lars Berg-Hansen (til høyre) skal fokusere på innovasjon og nye inntektskilder til NorseAqua. Sveinung Kristiansen overtar stillingen som daglig leder.  Foto: pressefoto

Nyheter

Kristiansen har fram til nå vært operativ leder i NorseAqua, mens gründer og majoritetseier Lars Berg-Hansen har fungert som daglig leder. Nå overtar førstnevnte ansvaret for den daglige driften av selskapet, som siden etableringen i 2014 har gjort suksess med tareskjul, fôringsautomater for havbruksnæringen.

Tydeligere roller

– Det ligger ingen dramatikk i omorganiseringen. Endringene i selskapsledelsen lar oss fokusere enda mer på utviklingen av nye produkter sammen med norske oppdrettere. Samtidig får Sveinung Kristiansen en tydeligere rolle i drift og oppfølging av et økende antall kunder, opplyser Lars Berg-Hansen i en pressemelding.

Han trer selv inn i den nyopprettede stillingen som forretningsutvikler og kan i tiden som kommer fokusere helt og fullt på innovasjoner og nye inntektsstrømmer i selskapet.

Sveinung Kristiansen har jobbet i NorseAqua siden september 2015. 57-åringen kan vise til en allsidig CV med relevant ledererfaring fra både forsvaret og næringslivet.

– Som del av ledergruppen i NorseAqua har Sveinung opparbeidet seg et solid nettverk og har allerede gitt uvurderlige bidrag til salg, drift og ettermarked, sier Berg-Hansen.

Søker selgere

Kristiansen er allerede godt i gang med ledergjerningen. Rekruttering av kompetent nøkkelpersonell står høyt på agendaen.

– Nå er vi på jakt etter en ny selger som kan bygge gode relasjoner til eksisterende og nye kunder, fortrinnsvis i Nord-Norge, opplyser Kristiansen.NorseAqua omsatte for 28 millioner i fjor

Bedriften i Bindal ble stiftet rett før jul i 2015. I 2018 omsatte selskapet for 28 millioner kroner.

 

Pilene for NorseAqua peker oppover igjen

2017 var et tøft år for selskapet, men starten på 2019 har vært god.

 

Oppdretterne utfordret Erna under hurtigrutetur

Statsministeren inviterte til møte om havbruk og vekst på "Lofoten".

 

Tiltakspris til gründer

Lars Berg-Hansen og NorseAqua ble hedret for å ha skapt mange arbeidsplasser i kommunen.

 

 

Bindals-firma økte inntektene med 60 prosent

NorseAqua økte omsetningen med 10,3 millioner kroner i fjor.