I natt kommer det regn og uvær på Helgeland

Meteorologene har sendt ut trippelt gult farevarsel.
Nyheter

Meteorologisk institutt varsler væromslag natt til onsdag. For Helgeland er det sendt ut tre varsler på gult farenivå (moderat fare):

* Vanskelige kjøreforhold: Fra natt til onsdag ventes det lokalt vanskelige kjøreforhold i forbindelse med kraftig vind med snø, og overgang fra snø til regn og stedvis fare for regn som fryser på bakken, først i sør. Varselet er sendt ut for Helgeland, Saltfjellet og Salten, med andre ord er Sør-Helgeland "sør" her.

* Kulingvarsel: På strekningen Rørvik - Sandnessjøen meldes fra natt til onsdag sørøst periodevis stiv kuling 15 m/s, utover natten dreiende sørvest. Fra onsdag morgen økende til vestlig sterk kuling 20 m/s, periodevis liten storm 22 m/s. Minkende onsdag ettermiddag

* Mye regn: For Helgeland, Saltfjellet, Salten og Ofoten meldes torsdag lokalt mye nedbør, det kan komme 40-70 mm i løpet av 12 timer. Mest nedbør er ventet sør for Bodø.

Onsdag blir det også temperaturomslag. I Brønnøysund meldes det 6 grader onsdag formiddag og samme temperatur på dagtid de to neste dagene.