Uvær stanser pasienttransport med ambulansebåt torsdag

Også luftambulansene vil ha begrensninger på grunn av været.

Det melder sterk vind fra torsdag, og planlagt pasienttransport med ambulansebåten innstilles. Det vil imidlertid fortsatt bli gått akutturer.  Foto: Hildegunn Nielsen

Nyheter

Det melder områdesjef for AMK og luftambulanse i Helgelandssykehuset Arne Finseth i en pressemelding onsdag.

Ifølge Finseth er det meldt om uvær torsdag-lørdag, og dette vil ramme regulær pasienttransport med ambulansebåt.

– Det er meldt dårlig vær fra torsdag den 10.01.2019 og frem til natt til lørdag. Det er meldt opp til 22 sekundmeter i skillet mellom land og hav. Ut i havet er det meldt sterkere vind. Dette vil gi noen utfordringer i forhold til transport av pasienter på Helgeland. Dette gjelder spesielt de pasientene som må transporteres i lufta og på havet, skriver han.

– Det vil i utgangspunktet ikke bli gjennomført vanlige turer med ambulansebåtene. Dette på grunn av sikkerhet. Haste- og akutt-turer vil bli gjennomført. Når det gjelder luftambulanseressurser så vil de også ha noen begrensninger, avslutter han.