Føden i Sandnessjøen skal ikke ha fått sende ut pressemelding

Ville informere media om føderekord på avdelingen. Skal ha fått beskjed om at det måtte «forankres» først.

Helgelandssykehusets kommunikasjonssjef Tore Bratt skal ha nektet fødeavdelingen i Sandnessjøen å sende ut en pressemelding om høye fødetall i 2018. Han avviser at dette hadde noe med presentasjonen av ressursgruppas anbefaling i Mosjøen mandag denne uken, der han er avbildet her. I bakgrunnen er ressursgruppas leder Helge Torgersen.  Foto: Simon Aldra

Nyheter

Det skriver Helgelendingen.

Ifølge avisen ønsket fødeavdelingen i Sandnessjøen å sende ut en pressemelding om at man hadde rundet 300 fødsler i år, men skal ha fått beskjed fra Helgelandssykehusets kommunikasjonssjef Tore Bratt om at den ikke kunne publiseres fordi gladsaken «trolig måtte forankres på toppnivå» ved helseforetaket før den kunne publiseres. Dette skal ikke ha vært mulig før uken etter.

Enhetsleder Rachel Berg ved sykehuset i Sandnessjøen godkjente likevel at meldingen ble sendt ut, noe som resulterte i saker hos både NRK Nordland, Helgelendingen og Helgelands Blad.

Overfor Helgelendingen stiller gynekolog og overlege Liv Einmo spørsmålet om nekten fra kommunikasjonsavdelingen hadde en sammenheng med fremleggelsen av ressursgruppas anbefaling av Rana som sykehuslokalisering på Helgeland.

– Kunne denne «forsinkelsen» ha noe med den kommende framleggelsen av sykehushusrapporten noen dager etter? At de ikke ønsket noen rekordomtale av sykehuset i Sandnessjøen. Det er iallfall nærliggende å tro det i disse lokaliseringstider, sier hun til Helgelendingen.

Kommunikasjonssjef Tore Bratt ved Helgelandssykehuset avviser overfor avisen at det var noen slik sammenheng.

– Jeg ga beskjed om at vi ikke hadde tid til å se på dette før denne uka. Årsaken til det var å få vurdert om vi skulle framskaffe tall for hele Helgelandssykehuset.