Politiet etterlyser mann etter ransforsøk med kniv i Sandnessjøen

Nyheter

Nordland politidistrikt opplyser i en pressemelding fredag at en eldre mann ble forsøkt ranet i Sandnessjøen torsdag kveld.

- Raneren spurte om penger og viste deretter fram en kniv. Han la på sprang etter å ha fått muntlige tilrop fra forbipasserende. Hendelsen skjedde i Harald Hårfagres gate på Sandnes. Gjerningsmannen sprang fra stedet i Snorres gate og Sigurd Herses gate, sier lensmann Tom Giertsen i Alstahaug og Leirfjord.

Politiet fikk melding klokken 22.19, kort tid etter hendelsen, og startet umiddelbart søk etter gjerningspersonen.

- Ut over natta og i dag tidlig er det foretatt en rekke etterforskingsskritt. Ingen er pågrepet eller siktet i saken per nå, sier Giertsen.

Ifølge politiet er personen som utførte ransforsøket beskrevet som en stor person, med kraftig kroppsbygning og 180-185 cm høy.

- Han var iført mørk genser og mørk bukse. Ansiktet var tildekket av en mørk lue som var trukket helt ned til halsen. Vedkommende hadde på seg joggesko og han snakket helgelandsdialekt. Kniven som ble holdt fram skal ha vært ganske stor, men uvisst av hvilke type, sier lensmannen.

Politiet ber om at folk som har opplysninger om en person som passer beskrivelsen, eller har gjort observasjoner i området torsdag kveld, tar kontakt med politiet.

- Etter det politiet kjenner til, så står det etter forholdene bra til med den eldre mannen som ble utsatt for dette. Han blir ivaretatt av familie, sier Giertsen.