André Bjerke-forestilling til Brønnøysund

Datteren Vilde kommer med ord og sang.

Vilde Bjerke er dikter, komponist og sanger. Hun holder også arven etter sin far levende.  Foto: Tarjei Ekenes Krogh

Nyheter

Mandag 22. oktober kommer Vilde Bjerke og hennes André Bjerke-forestilling til Brønnøy bibliotek. Via foredrag, diktframførelse og viser vil publikum vil få delta i en personlig reise i forfatterens liv og diktning.

André Bjerke (1918-1985) var forfatter, oversetter og riksmålsmann. 

 

André Bjerke var en stor ordkunstner og kjent for sitt engasjement i språkdebatten, hvor han forsvarte riksmålet og tradisjonell verseform. Siden debuten med diktsamlingen "Syngende jord" i 1940 ga han blant annet ut kriminalromaner (som Bernhard Borge), sakprosa og essays. Som oversetter har han blant annet gjendiktet Shakespeare, Goethe, Kipling og Edgar Allan Poe til norsk.