Brønnøy kommune har oppdaget vannlekkasje på Torgøyan

Utbedret om formiddagen. Barnehage og seks hus er uten vann rundt kl. 11.40.
Nyheter

Onsdag morgen melder Brønnøy kommune at det er oppdaget en lekkasje på Torgøyan.

- Vi jobber med å lokalisere lekkasjen og vil komme tilbake med mer informasjon, heter det.

Raskt utbedret

Ledningsbruddet inntraff på Nordhussletta i løpet av natten eller tidlig morgen, ifølge teknisk sjef Ole Bjørn Nilsen.

- Mellom 500 og 600 abonnenter ble uten vann. Vi fant feilen fort og fikk stengt den ute. Da fikk de aller fleste abonnentene vannet tilbake. Nå er det rundt seks hus og Fjellsøya barnehage som er uten vann, men vi har kjørt ut vann til barnehagen, sier Nilsen.

- Vi holder nå på å grave opp for å finne eksakt hvor ledningsbruddet er. Når vi har funnet dette vil vi sette i gang reparasjonsarbeidet. Det vanskelig å si noe eksakt om når vi blir ferdig med reparasjonen, men vårt foreløpige estimat er at vi blir i løpet av ettermiddagen.

Ny forsyning

Det er ikke første gang det har vært brudd i ledningsnettet på Norshussletta, og Nilsen sier det er tatt grep.

- I vår og tidlig i sommer la vi en ny vannledning fra Klubbøya og til Nordhuskrysset. Dette ble bevisst gjort for å redusere sårbarheten i området. Hadde vi ikke hatt den ledningen i dag ville det tatt mye lengre tid å utbedre dette. Videre plan er å renovere eksisterende vannledninger på Nordhussletta og erstatte disse med moderne PE rør. Disse har lang levetid og er svært robuste i forhold til lekkasjer og feil. Vi håper å være i gang med dette abeidet i høst eller tidlig vår, det er litt avhengig av økonomi.Nordhus skole stengt på grunn av vannbruddet

Et andre vannbrudd på hovednettet er oppdaget.Brudd på vannledningen på Torgøyan

Vannet kan ha brunfarge, men det betyr ikke at det har bakterier.