I helgen har Kom og dans Brønnøysund arrangert kurs i west coast swing, også kalt moderne swing, på ungdomshuset på Mosheim.

Kan danses til pop

Frode Nordfjellmark har instruert i dansen, som har blitt populær i Norge på kort tid.

- Husk at mannfolka skal føre og damene følge! understreker han når han instruerer danserne.

Han er helfrelst på den nye swingtrenden og framhever at west coast swing ikke bare danses til tradisjonell dansemusikk, men også til "vanlig" pop.

- Her danser man ikke bare til svensktopper. Jeg oppdaget danseformen da kjæresten meldte oss på kurs, forteller Nordfjellmark.

Danset foran hurtigrute

Lørdag ettermiddag danset sju av parene foran hurtigruten Midnatsol og deltok med det på en såkalt flashmob, hvor mennesker over hele verden danset til samme sang samtidig (som for eksempel her, i Virginia i USA).

Dansen får stadig nye tilhengere. Helga 14.- 17. september reiser rundt tolv dansere fra Kom og dans Brønnøysund til treffet Norway Westie Fest i Trondheim. Og mens Kom og dans-samlingene på forsamlingslokalet i Sørbyen på torsdagene er viet tradisjonell swing, så danses det nå også west coast swing mandager på Kred.

Instruktør Frode Nordfjellmark er hekta og har også begynt å konkurrere i west coast swing. Da trekkes parene, slik at det er tilfeldig hvem som danser med hvem.