Luftforsvarsbase Bodø, tidligere Bodø hovedflystasjon, er base for en jagerflyskvadron og en avdeling av 330 skvadron som opererer Sea King-redningshelikoptre.

Natt til søndag klokka 0129 melder politiet i Nordland at en mann prøvde å ta seg inn gjennom hovedvakta på Bodø Flystasjon.

-En mann prøvde å ta seg inn på Bodø Flystasjon gjennom hovedvakta. Var hissig mot vakt soldatene som stoppet han. Gikk etterhvert fra stedet. Politiet søkte etter mannen i området.

– Han var svært hissig mot vaktene som stoppet ham.Det sier operasjonsleder Ivar Bo Nilsson hos politiet i Nordland til Avisa Nordland.

I følge politiet har mannen deretter oppsøkt Bodø legevakt.

-Mannen oppsøkte Bodø legevakt der han også var truende. Politi til stedet. Fikk kontroll på mannen. Han var i besittelse av hvitt pulver vi mistenker er narkotika. Mannen pågrepet. Etterforsking iverksatt, melder politiet på tvitter.  Les også saken i Avisa Nordland.

Torsdag til lørdag denne uka har Parkenfestivalen gått av stabelen  i Bodø.  Både i Bodø og ellers i fylket melder politiet om endel festbråk, og folk som ikke klarer å oppføre seg.  På Sør-Helgeland har det vært rolig.