BA-journalist Hildegunn Nielsen observerte onsdag ettermiddag både luftambulanse og Sea King lå i lufta over øyer i Tjøttabassenget.

– Vi har fått melding om fallulykke, Sea King og Luftambulanse jobber på stedet. Mer enn det vet vi ikke, og arbeidet koordineres av Hovedredningssentralen i Nord-Norge, sier operasjonsleder Fredd Leirvik ved politiets operasjonssentral i Nordland til BAnett.

Ifølge HRS er det en ung gutt som har falt.

– Han har falt og slått hodet i fjell på land. Tilstanden hans ut over det er ukjent. Han er fraktet med Sea King til Rørvik, der han blir lastet om til ambulansehelikopter og sendes til St. Olav i Trondheim, sier Ørjan Delbekk ved HRS i Bodø.

Han sa på samme tid at fallet var på Skonsengfjellet.

Til BAnett uttalte HRS klokken 17.25 at gutten skulle være 14 år, dette stemmer ifølge NRK Nordland ikke.  De melder at gutten ifølge St. Olav er en tenåring under 18 år, men at han ikke er 14 år, som først meldt.

Ifølge NRK er guttens tilstand stabil, og han er ikke alvorlig skadd.

Ifølge Delbekk var ambulansehelikopteret fra Brønnøysund først på stedet. Årsaken til at Seaking ble sendt var frykt for at det skulle være vanskelig å komme til.

– Fallulykken ble meldt klokken 14.45 via AMK Helgeland, sier Delbekk.