Promillekontroll i Brønnøysund

Og UP-statistikken viser flere fartsovertredelser.
Nyheter

Torsdag morgen ble det avholdt promillekontroll på Tautra, like ved innkjøringen til Laukholmen.

Flere fartsovertredelser

I en pressemelding skriver Utrykningspolitiet distrikt 5 – Nordland, Troms og Finnmark at de har prioritert fartskontroller i større grad enn tidligeren i sommer, og at dette er synlig i statistikken for Nord-Norge i juni og juli:

Juni/juli                                    2017        2018

Fartsovertredelser                  3.221            4.414

Førerkortbeslag fart/adferd          223              262

Rusførere                                         59                73

Over dobbelt så mye som tillatt

- Til tross for økningen kan vi ikke konkludere med at det er "verre tilstander" på veien nå i 2018 sammenlignet med 2017. Vår økningen i antall kontrolltimer knyttet til fart tilskrives i stor grad økningen i antall fartsovertredelser. Det er fortsatt slik at de aller fleste ferdes i trafikken med en adferd det står respekt av. Likevel er det for mange som kjører for fort. Vi har avslørt flere i dobbel hastighet av det tillatte - og vel så det - innenfor alle fartsgrensene, sier UP-distriktsleder Geir Harald Marthinsen.Mistanke om promille etter utforkjøring på Dønna i natt

En bil kjørte i natt av veien på Dønna, og føreren pådro seg lettere skader.